Tarihçe
Hikayemiz, 1800’lü yılların ortasında dedemizin babası Kasap Ahmet’in küçük atölyesinde başlattığı sucuk imalatıyla başlar. Kasap Ahmet’in Balkan harbinde şehit olmasının ardından, oğlu Kasap Kara Mehmet bu geleneği sürdürür. 1920 yılında Afyonkarahisar’da faaliyetlerine devam etmekte olan işletmenin adı, Cumhuriyet’in ilanından aldığı ilhamla “Cumhuriyet Kasabı” adını taşımaya başlar.
Yalnızca et ve doğal baharatlardan üretilen sucuklarıyla kısa sürede büyük beğeni kazanan Cumhuriyet Kasabı, Afyonkarahisar’ın simgelerinden biri haline gelir. Kara Mehmet’in oğulları Ahmet ve Ömer Kocaşaban, markayı büyüterek Kara Mehmet Oğulları Cumhuriyet Sucukları adını tüm Türkiye’ye tanıtır.
1960
Bilgisi ve emeğiyle Afyon halkına ilham verdi. Vizyonu, sadece markamızı değil, Afyon’u da büyüttü. Cumhuriyet Sucukları’nı Türkiye’nin sofralarına taşıdı. Hal Çarşısı’ndaki dükkanımızın önünde; emeğin, bilginin ve üretimin simgesi, bölgesini kalkındıran, mesleğine gönül vermiş bir usta Ömer Kocaşaban.
1970
1970’lerin Afyonkarahisar’ında, Bu dükkanımızda gün henüz doğmadan üretim başlardı. Kasap Ahmet Kocaşaban , Ömer Kocaşaban ve ekibi, dedelerinden devraldıkları geleneği titizlikle sürdürürdü. O yıllarda kullanılan tüm ekipmanlar bugün Sucuk Müzesi’nde korunmaktadır. Bu fotoğraf, markamızın geçmişten bugüne uzanan istikrarlı yolculuğunun simgesidir.
1980
Burası, Cumhuriyet Sucukları’nın ilk entegre üretim tesisidir. Kesimhanesiyle, sucuk, pastırma ve kavurma üretimiyle markamızın temelleri burada atıldı. Küçük bir atölyeden doğan bu yolculuk, Türkiye’nin dört bir yanına yayılan bir lezzet mirasına dönüşmüştür. İlk üretim tesislerimiz, bugün hala ilham kaynağımızdır.