Lezzet Ustasından Pratik Tarifler - Çeşnili Kavurma
Malzemeler
400 gr Cumhuriyet Kavurma
2 adet orta boy patates (küp küp doğranmış)
1 adet orta boy havuç (küp küp doğranmış)
2 adet taze soğan (ince kıyılmış)
Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı tereyağı (biri sebzeler için, biri kavurma için)
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz (kavurma tuzlu olduğu için dikkatli kullanın)
Hazırlanışı
Sebzelerin Hazırlığı: Ayrı bir tencerede veya geniş bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Küp küp doğradığınız patatesleri ve havuçları ekleyin. Sebzeler yumuşayana ve hafifçe kızarana kadar orta ateşte kavurun. Tuz ve karabiberle hafifçe baharatlandırın. Kavrulan sebzeleri ocaktan alın ve bir kenara ayırın.
Kavurmanın Hazırlığı: Başka bir tavayı orta ateşte ısıtın ve kalan 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Cumhuriyet Kavurmayı tavaya ekleyip kendi yağında hafifçe kızarana kadar 3-4 dakika kavurun.Kavurmanın üzerine ince kıyılmış taze soğanları ve ince kıyılmış sarımsakları ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar 2-3 dakika daha kavurun.Kekik, pul biber (isteğe bağlı) ve karabiberi ekleyip tüm malzemeyi güzelce harmanlayın.
Birleştirme ve Servis: Kavurduğunuz kavurmalı karışımı, önceden hazırladığınız patates ve havuçların olduğu tencereye (veya birleştirme yapacağınız geniş bir kaba) ekleyin.Üzerine ince kıyılmış dereotunu ilave edin. Tüm malzemeyi nazikçe karıştırarak harmanlayın.Sıcak olarak hemen servis yapın. Afiyet olsun!