Lezzet Ustasından Pratik Tarifler - Fırında Sucuk
Malzemeler
150-200 gr Cumhuriyet Parmak Sucuk (küp küp doğranmış)
2 adet yumurta
1 fincan rendelenmiş kaşar peyniri (yaklaşık 80-100 gr)
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı tuz (sucuğun tuz oranına göre ayarlayın)
Yarım çay kaşığı karabiber
Küçük fırın güveçleri veya ısıya dayanıklı porsiyonluk kaplar
Hazırlanışı
Fırını önceden 200°C'ye (alt-üst ayar) ısıtın.
Küp küp doğradığınız Cumhuriyet Parmak sucuklarını ısıya dayanıklı güveç kaplarına veya porsiyonluk fırın kaplarına eşit şekilde paylaştırın.
Önceden ısıtılmış fırında, sucukların yağları hafifçe salınıp renkleri dönene kadar yaklaşık 3 dakika pişirin.
Bu sırada ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. İçine pul biber, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Fırından çıkardığınız sucukların üzerine çırpılmış yumurtalı karışımı eşit şekilde dökün.
En üste rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
Güveçleri tekrar fırına verin ve kaşar peyniri eriyip üzeri hafifçe kızarana ve yumurta istediğiniz kıvama gelene kadar yaklaşık 5 dakika daha pişirin.
Fırından çıkan sıcak ve lezzetli Fırında Sucuk'u bekletmeden sunuma hazır.