Lezzet Ustasından Pratik Tarifler- Kavurmalı Erişte

Malzemeler

  • 200 gr ev eriştesi (veya hazır erişte)

  • 150 gr Cumhuriyet Kavurma (küp küp doğranmış)

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 2 yemek kaşığı keş (rendelenmiş veya ufalanmış, yoksa parmesan veya lor peyniri de kullanılabilir)

  • Yarım demet taze maydanoz (ince kıyılmış)

  • Yarım su bardağı ceviz içi (iri doğranmış)

  • Tuz (erişteyi haşlamak için ve kavurmanın tuz oranına göre ayarlayın)Karabiber (isteğe bağlı)

Hazırlanışı

  1. Yanmaz yapışmaz bir tavayı ocağa alın ve orta ateşte ısıtın. Küp küp doğranmış Cumhuriyet Kangal sucukları tavaya ekleyip kendi yağında güzelce kızarana kadar pişirin. Pişen sucukları tavadan alıp bir kenara ayırın.

  2. Aynı tavayı tekrar ocağa alın. Kalp şeklindeki kalıbın iç yüzeyini çok hafifçe yağlayın ve ısınmış tavaya yerleştirin.

  3. Kalıbın içine yeterli miktarda pişmiş sucuk küplerinden doldurun.

  4. Sucukların üzerine yavaşça bir yumurta kırın. Yumurtanın kalıbın içinde kalmasına dikkat edin.

  5. Yumurtanın beyazı katılaşıp sarısı istediğiniz kıvamda pişene kadar bekleyin. İsteğe bağlı olarak tuz ve karabiber serpin.

  6. Yumurta piştikten sonra kalıbı dikkatlice çıkarın.

  7. Hazırladığınız kalpli sucuklu yumurtayı servis tabağına alın. Yanına kahvaltılık zeytin, dilim peynir, taze domates ve salatalık ekleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun...