Sucuklu Paçanga Böreği

Malzemeler

  • Hamur İçin:

    • Böreklik hamur (veya hazır kalın yufka)

  • İç Harcı İçin:

    • 200 gr Cumhuriyet Kangal Sucuk

    • 150 gr Kaşar peyniri

  • Üzeri İçin:

    • 1 adet yumurta sarısı

    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

    • 1 yemek kaşığı susam

  • Yanında servis için: Soğuk Ayran

Hazırlanışı

  1. Böreğin Şekillendirilmesi:

  • Hazırladığınız böreklik hamuru (veya hazır yufkayı) uygun büyüklükte kare veya üçgen parçalara bölün.

  • Her bir hamur parçasının geniş kenarına önce küp doğranmış kaşar peynirini serpiştirin.

  • Kaşar peynirinin üzerine ise küp küp doğranmış Cumhuriyet Kangal sucuklarını eşit şekilde yerleştirin.

  • Hamurun kenarlarını içe doğru katlayarak harcın dağılmasını engelleyin ve ardından rulo şeklinde sarın. Uçlarını bastırarak kapatın.

  1. Fırınlama Öncesi Hazırlık:

  • Hazırladığınız paçanga böreklerini yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

  • Ayrı bir kapta yumurta sarısı ile sütü (veya sıvı yağı) çırpın. Bu karışımı bir fırça yardımıyla böreklerin üzerine eşit şekilde sürün.

  • Son olarak her bir böreğin üzerine bolca susam serpiştirin.

  1. Pişirme:

  • Önceden ısıtılmış 180°C (alt-üst ayar) fırında, böreklerin üzeri altın sarısı rengini alana ve çıtır olana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

  1. Servis:

  • Fırından çıkan sıcak ve çıtır sucuklu paçanga böreklerini, yanında soğuk ayran ile bekletmeden servis edin.

Afiyet Olsun...