Lezzet Ustasından Tarifler-Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye
Malzemeler
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
2 adet orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yeşil biber (veya çarliston biber, küçük doğranmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet orta boy domates (rendelenmiş veya küçük küpler halinde doğranmış)
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz (damak zevkinize göre, pastırma tuzlu olduğu için dikkatli kullanın)
100 gr Cumhuriyet Antrikot Pastırma (küçük parçalar halinde veya dilimlenmiş)
2 su bardağı sıcak su veya et suyu
Üzeri için: Pul biber (isteğe bağlı)
Servis için: Yanında turşu ve pilav
Hazırlanışı
Hazırlık: Geniş bir tencere veya derin bir tavaya yarım çay bardağı sıvı yağı alın ve orta ateşte ısıtın. Yemeklik doğranmış soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
Doğranmış biberleri de ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Ardından ince kıyılmış sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar 1 dakika daha kavurun. Biber salçası ve domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavurun. tüm malzemeler güveçte hazırlanacak
Rendelenmiş veya doğranmış domatesi tencereye ekleyin. Domates suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirin. Haşlanmış kuru fasulyeyi tencereye ekleyin. Karabiber ve tuzu ilave edin. Tüm malzemeyi nazikçe karıştırın. Küçük parçalar halinde veya dilimlenmiş Cumhuriyet Antrikot Pastırmaların yarısını fasulyeye ekleyin ve karıştırın. Kalan yarısını sonradan yemeğin üzerine eklemek için ayırın.
Güveçte Son Pişirme: Hazırladığınız fasulyeyi ısıya dayanıklı güveç kabına (veya porsiyonluk güveçlere) aktarın. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, fasulyenin lezzetleri tamamen özdeşleşene ve hafifçe üzeri kabuk bağlayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan 5 dakika önce ayırdığınız pastırma dilimlerini güvecin üzerine dizin ve pastırmaların lezzeti yemeğe geçene kadar bir süre daha pişirin.
Servis: Fırından çıkan sıcak Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye'yi isteğe bağlı pul biber serperek, yanında pilav ve turşu ile servis yapın.